LaborEUSS és una classe didàctica al Laboratori, on els i les alumnes de Batxillerat (tecnològic o científic) i de CFGS poden apropar-se al món de l'enginyeria i la seva realitat diària.
Per aconseguir aquesta finalitat el que es fa és una classe pràctica entorn a una de les enginyeries que ofereix l'EUSS. Es pot triar entre:
- LaborEUSS d'Energies Renovables: Apropa l'alumnat a l'Enginyeria en Energies Renovables i Eficiència Energètica. En aquesta sessió es valora l'estat actual de les fonts d'energia i s'explica quines són les energies renovables amb més implantació a nivell global. A més, s'ensenya com funciona i quines són les característiques d'un panell fotovoltaic i quins són els elements necessaris per a poder aprofitar l'energia elèctrica del panell i treure'n el màxim profit. Durant aquesta sessió s'utilitzaran eines de simulació i es podrà veure el funcionament d'una instal·lació fotovoltaica.
- LaborEUSS de Resistència de Material: aquesta sessió endinsa l'alumnat al món de l'Enginyeria Mecànica. Presenta diferents tipus d'assaigs mecànics (assaig de tracció, assaig de duresa, assaig d'impacte) i ofereix als i les alumnes la possibilitat d'utilitzar diferents màquines del laboratori i comprovar la resistència de diferents tipus de materials en cada una d'elles.
- LaborEUSS de Sistemes Robotitzats: aquesta classe pràctica d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, ofereix un petit tasts dels sistemes robotitzats. La primera part de la sessió es centre en els sistemes de programació, en concret, la programació automàtica (automatismes) i la programació industrial (robots industrials), mitjançant un exemple de programació amb Codesys amb els PLCs i un exemple de programació amb RobotStudio. Durant la segona part de la sessió, l'alumnat podrà moure els robots gràcies a l'ús de la flexpendant.
El desenvolupament d'aquest programa es porta a terme entre els mesos d'octubre i maig de cada curs acadèmic.
.