Share

Protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament

 

L'EUSS compta, des del 24 de juliol de 2019, amb un Protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, la violència masclista, i l'assetjament laboral de l'Escola Universitària Salesiana de Sarrià, que ha d'esdevenir un mecanisme que garanteixi la seguretat i la confidencialitat de tota persona que l’activi.

 

El protocol ha de garantir també que la recopilació d’informació es faci amb el màxim de celeritat i sensibilitat possibles, i posant sempre per davant el respecte pels drets de cadascuna de les persones implicades, les quals rebran la resolució de les actuacions previstes en el protocol en un termini màxim de dos mesos.

 

També s’hi recullen una sèrie de mesures preventives amb l’objectiu d’erradicar per complet aquest tipus de conductes dins de l’entorn universitari i contribuir a sensibilitzar la comunitat universitària.

Campanya "No ho consentis!" 2020

La Comissió d’Igualtat de l’EUSS, amb la col·laboració del Servei de Promoció i Comunicació, ha preparat per a la setmana del 23 al 27 de novembre diverses accions amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones (25N).

 

Són múltiples les formes de violència envers les dones, però una de les que sovint passa desapercebuda és l’assetjament dins de l’àmbit laboral o social.

 

En concret, en aquesta jornada hem volgut posar la mirada en l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe.

 

Amb el lema “No ho consentis!”, s’han elaborat diversos cartells amb exemples de situacions que sovint gaudeixen de tolerància social o que es perceben com inofensives, però que poden constituir assetjament. La campanya pretén despertar consciències  i apel·lar a tota la comunitat universitària per tal que aquestes actituds no es tolerin, així com fer difusió del Protocol per prevenir i actuar contra l’assetjament sexual, l’assetjament per raó de sexe, orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, la violència masclista, i l'assetjament laboral, una eina que ha de servir per prevenir, detectar i resoldre els casos d’assetjament amb l’objectiu final d’erradicar aquestes conductes en l'àmbit universitari.

 

També s’ha instal·lat un espai a la primera planta de l'edifici on totes les persones que formen part de l’EUSS podran escriure breument experiències incòmodes, violentes, intimidatòries, injustes, discriminatòries que hagin patit en la pròpia pell o bé dones properes. Fem una crida, doncs, a participar en aquest mural de situacions que ens han de fer obrir els ulls davant de la violència que totes les dones patim en el nostre dia a dia i que la societat tendeix a minimitzar o acceptar.

 

Per últim, els Bons Dies de la setmana estaran dedicats a una modalitat d’assetjament sexual molt estesa en la societat actual i, en especial, entre la joventut: el ciberassetjament.